Off Road Motor Training: waarom zou ik dat doen?

Off Road Motor Training helpt je te verbeteren in je Off Road motorskills, wat een positieve invloed heeft op je veiligheid, je zelfvertrouwen en daarmee je plezier en het avontuur: more skills, more adventure! Veruit de meeste progressie boek je met drie aspecten: oefenen, oefenen en oefenen. Om een theoretische basis aan te leggen voor het oefenen, alsook dit oefenen te stimuleren, creëren wij gratis instructievideo’s in het Nederlands (vanaf voorjaar 2021). 

Om je skills te boosten bieden wij de Off Road Motor Training aan. In het begin kan het best spannend zijn om met je 250+ kg zware adventure bike van een heuvel te gaan of door het mulle zand te knallen. Hiervoor kunnen wij net dat ‘extra zetje’ betekenen door het voor te doen en te helpen bij deze eerste pogingen. Onze training is dan ook heel goed geschikt voor de beginnende Off Road rijder. 

Deze training kan ook een verdiepingsslag zijn op de theorie en de oefeningen die je zelf al leert en doet; anderen zien ten slotte meer bij jou dan jijzelf. Wij voorzien je continue van gerichte feedback en je zal daarom sneller progressie maken dan dat je op jezelf maakt en we voorkomen dat je verkeerde gewoontes aanleert. Voor de motorrijder die al wat langer Off Road rijdt is onze training daardoor ook zeker interessant. We kunnen per onderdeel differentiëren, dus geef het van te voren aan en ook jij wordt uitgedaagd en zal je verder ontwikkelen.

Tevens is de Off Road training van ARX Motorcycle Adventures gewoon hartstikke gaaf om te doen en weer een avontuur op zich. Wil je eens wat anders dan asfalt en zoek je nog een mooie activiteit met je vaste motorbuddy of -groepje? Schrijf je dan ook zeker in bij ons.

Waarom bij ARX Motorcycle Adventures?

Persoonlijke aandacht 

ARX Motorcycle Adventures staat garant voor persoonlijke aandacht door groepen van maximaal 4 cursisten en altijd 2 instructeurs. Je krijgt continue feedback en bent vooral aan het rijden i.p.v. wachten. 

In je eigen tempo

Binnen de trainingen kan je differentiëren naar gelang je niveau. Bovendien kan je met de gratis instructievideo’s altijd en overal aan je skills werken, in je eigen tempo.

Passie

Wij vinden het zelf fantastisch om Off Road te rijden en helpen anderen graag daar beter in te worden. Door onze passie i.p.v. winstbejag heb je te maken met betaalbare prijzen. 

Waar bestaat de Off Road Motor Training uit?

off-road-motor-training

Off Road / All Road

Je traint je skills op o.a. gravel- en zandpaden, heuvels en single tracks, waarbij altijd differentiatie mogelijk is naar gelang je niveau. Uiteraard rijden we tussendoor ook verhard, waar meteen gewerkt wordt aan de ideale lijn, trailbraking, counter steering, groepsrijden, etc.

off-road-motor-training

Technische vaardigheden

Als rode draad door de training loopt het oefenen van technische vaardigheden. Niet alleen algemene skills, zoals lichaamshouding en kijktechnieken, maar ook verschillende op- en afstapmogelijkheden, gecontroleerde wheelies, etc. 

off-road-motor-training

Continue feedback

De instructeurs rijden voor- en achterop. Zo krijg je en continue het juiste voorbeeld en word je nauwkeurig geobserveerd op je rijgedrag. Voorafgaand aan onderdelen krijg je uitleg en er zijn veel korte feedback-momenten ingebouwd. 

Informatie

Data, locatie en tijden

Training I:
29-05-2021 (VOL)

Training II:
17-07-2021 (VOL)

Training III:
21-08-2021

De trainingen zijn in omgeving Dinteloord en duren van 09:30 u tot 15:30 u.

Prijs

Voor € 185,- ontvang je de Off Road Motor Training incl. onze unieke ARXMA Instructie Kaarten. Ook krijg je een korting voor een vriend(in) en/of jezelf voor een volgende keer. De lunch betaal je zelf of je neemt je eigen lunch mee: het draait tenslotte om het rijden. 

Motorfiets

Je neemt deel met je eigen motor en op eigen risico. Dit hoeft niet perse een adventure bike te zijn, als je maar bodemvrijheid hebt en kan staan zonder veel op je stuur te leunen. Skidplates, valbeugels en bijv 80/20-banden zijn handig, maar niet essentieel. Het belangrijkste is je techniek. 

Count me in!